Pretoro

10 juni 2018 - Pretoro, Italië

Inmiddels op weg naar Pretoro ,het ligt aan de andere kant van de grand Sasso d.w.z.aan de Adriatische kant het in vandaag 33graden maar je kunt duidelijk de invloed van de bergen hier waarnemen. Wat het aan de andere kant nog groener dan groen, gaandeweg kwam ik vanmorgen in de buurt van Popoli ,in een droger landschap terecht met veel olijfbomen, en druiven! O ja had ik gisteren nog vergeten ,ook hier waren op de hoogvlakte mannen met manden over de graslanden aan het zoeken, en nu moest ik er het mijne van weten!!
Het waren kostbare paddestoelen, nee geen truffels die groeien in de eikenbossen ,in het najaar ,maar deze groeien op de hoogvlakte,ik heb nog gevraagd naar de naam, maar die wat zoo Italiaans.... dat ik hem niet onthouden heb .Zo dat weten we ook weer ik heb inmiddels mijn lunchtijd erop zitten .En ga het laatste traject rijden.

Dit werd het laatste traject voor vandaag,het was no middagpauze én ik zat op een pleintje,in een dorpje in de schaduw ,dus wat wil je nog  meer...., o ja een hoogzwanger hondje  die een stukje kaas niet te versmaden vond ,maar waarvan ik eerst het vertrouwen moest winnen,wat uiteindelijk lukte ,wel op zijn rug liggende .

Om half drie bereikte ik mijn nieuwe bestemming voor de komende 3 dagen  ,een heel huis voor mij alleen ,alleen een nadeel er is geen internet ,dus dat word behelpen i  de pizzeria maar dat is geen straf....

Het word inmiddels een beetje ingewikkeld ,maar er werd me vanmorgen op het hart gedrukt dat ik L Aquila niet kon verlaten zonder de gerestaureerde kathedraal te zien dus.....niet te begrijpen dat men van zo n gehavend bouwwerk weer iets stabiels kan maken.

Foto’s

4 Reacties

 1. Jan Wassenaar:
  10 juni 2018
  Zo als ik kan lezen is jou route helemaal vastgesteld dan kan je ook zelf je tijd in delen maar je beleeft van alles wat dus mooier kan het niet zijn gr Jan en Fien
 2. Leomar:
  10 juni 2018
  Mooi ... mooi..... en hoezo laatste traject????? Zit het er bijna op???? Dat zou spijtig zijn....
  Bedankt voor de informatie van de paddenstoelen....voeg me gisteravond af, "hoezo een foto"....dit moet iets bijzonders zijn.... Ook geproefd???? Zal verschrikkelijk lekker zijn....
  Lieve groet
 3. Toon en Mieke.:
  10 juni 2018
  Hoi Mariet.
  De laatste week alweer.laat het net zo prachtig zijn als al het voorgaande.
 4. Mien van der Zanden:
  11 juni 2018
  Hoi Mariet, W W drukjes We verhuizen deze week 19 Juni zitten we in het nieuwe pand. Je zult het allemaal wel mee gekregen hebben.Blijf dus maar lekker genieten,Zal genoeg te repareren zijn als je weer thuis bent haha.Hoop voor jou nog een mooie voortzetting .Wat gaat het toch snel.Nog veel vakantie plezier en van mij veel groetekusssssssss.